Anadolu16.com

20 bin kişi bu kararı bekliyor!

20 bin kişi bu kararı bekliyor!
18.09.2024
A+
A-

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) öğretmen atamalarının gecikmesi konusunda eleştirilerde bulundu. Konfederasyon Merkez Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kütük, 20 bin öğretmen atamasının hala yapılmadığını belirtti.

Kütük, yeni eğitim-öğretim yılının büyük sorunlarla başladığını belirterek, birçok okulda temizlik görevlisi bile olmadığını vurguladı. “Okullarımız hijyen açısından yetersiz, çocuklarımız sağlıklı bir ortamdan mahrum bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

“20 BİN ÖĞRETMEN HÂLÂ ATANMADI”

Sendika, KPSS sınav sonuçlarına göre 20 bin öğretmenin atanacağı sözünün verilmesine rağmen bu sürecin hala tamamlanmadığını belirtti. Kütük, “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sabırsızlıkla bekliyor, ancak atamalar yapılmıyor” dedi.

Öte yandan, 23 bin öğretmenin bu yaz emekli olduğunu belirten Kütük, atama sürecindeki gecikmenin eğitimde ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti.

“TASARRUF EĞİTİMİ ETKİLEMEMELİ”

Kütük, Maliye Bakanlığı’nın tasarruf genelgesinin atamaları geciktirdiği yönündeki iddialara da değindi. Eğitimden tasarruf yapılamayacağını vurgulayan Kütük, “Lüks harcamalarınızı kısın, eğitimden değil” şeklinde tepki gösterdi. Saray ve diğer lüks harcamalardan yapılacak kesintilerin eğitime aktarılması gerektiğini savundu.

ATAMALAR NEDEN GECİKİYOR?

Sendika, öğretmen atamalarının gecikme nedenlerine ilişkin de sorular yöneltti. KPSS puanı ve mülakat sonuçlarının eşitsiz değerlendirilme ihtimaline dikkat çeken Kütük, bu sürecin adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Yandaşlara ayrıcalık tanınmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Birleşik Kamu-İş, eğitimin temel bir hak olduğunu ve tasarruf yapılacak yerin eğitim değil, lüks harcamalar olduğunu tekrar vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.