Anadolu16.com

Özel okullar kontrolden mi çıktı?

Özel okullar kontrolden mi çıktı?
25.09.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin‘in 400 civarı okula fahiş kitap ücretleri nedeniyle ceza vermesinin ardından bakanlık bir kez daha harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla 81 il valiliğine genelge gönderildi.

Özel okullarda devletin verdiği kitapların okutulması istendi. Kitapların resmi okullarla birlikte özel okullara da dağıltığını belirterek, “Ders kitaplarını okutmayan özel okullar hakkında gerekli incelemenin yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.” ifadeleri kullanıldı.

Genelgede, şu ifadelere yer verildi:

”Bakanlığımızca dağıtımı yapılan ders kitapları dışında ilgili sınıf düzeylerinde Bakanlığımızca onaylanmış ders kitabı bulunmadığından, tüm okullarda ders kitabı olarak sadece Bakanlığımızca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne uygun olarak hazırlanan ders kitapları okutulabilecektir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ve diğer öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanarak Bakanlığımızca dağıtılan ders kitaplarının özel okullarda okutulup okutulmadığı konusunda gerekli takibin yapılması, ders kitaplarını okutmayan özel okullar hakkında gerekli incelemenin yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.”

BAKAN TEKİN NE DEMİŞTİ?

Bakan Yusuf Tekin, 400’e yakın okula kitap cezası verdiklerini şu sözlerle açıklamıştı:

“Okullar kendi kitaplarını öğrencilere verebilir, fakat bu kitapları sisteme girmeleri gerekiyor. Örneğin okul bu sene 20 bin liraya kitap sattıysa onu sisteme girecek ki biz seneye yapacağı fiyat artışını takip edebilelim. Fakat bazı okullar, havale, EFT ya da benzeri yollarla ücret alıyor. Bunlar suç.Önümüzdeki sene enflasyon artı yüzde beş; bu fiyatın üstüne çıkamazsın diyoruz. Bu oranın üstüne çıkanları fahiş fiyat olarak kabul ediyoruz. Şu an yaklaşık 400 civarında okul, yüzde 300’ün üzerinde zam yapmış onlara hemen gerekli cezaları verdik.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.