Ali Babacan’ın Bursa basınıyla buluşması
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il binası açılışı için geldiği Bursa’da program öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Bursa’da DEVA lideri Babacan, basın mensupları tarafından soru yağmuruna tutuldu, benim de katıldığım programda meslektaşlarım sert sorular da sordular ama Babacan’ın her zamanki sakinliği basın mensuplarına flaş haber fırsatı vermemiş oldu.
Babacan, diğer illerde ne söylediyse Bursa’da farklı açıklamalarda bulunmadı. Eleştirilerini ve çözüm önerilerini adalet merkezli kurarken; Babacan ekonomiyle ilgili, “Ülkemiz gerçekten her anlamda zor bir dönemden geçiyor. Vatandaşlarımıza sorduğumuzda, en önemli sorun olarak ilk sıralarda işsizlik, hayat pahalılığı, yoksulluk gibi cevaplar geliyor. Sorunlar, ekonomi ile ilgili sorunlar. Sorunların sebeplerine baktığımızda; orada temel hak ve özgürlükler ile ilgili sıkıntıları görüyoruz, hukukun üstünlüğü ilkesinin yok sayıldığı, hukuk devletinin adeta yerle bir edildiği bir tablo görüyoruz. Yine demokrasimizin ağır yara aldığını, ciddi eksiklikler sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Bu sorunlar çözülmeden Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının asla çözülemeyeceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.
Babacan, AK Parti’den ayrılışını ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile alakalı sorulara genelde yüzeysel cevaplar verirken, siyaset gündeminin yurt dışından yapılan yayınlar olduğuna vurgu yaparak Sedat Peker olayına değinmeyi ihmal etmedi. Babacan, “Bütün bu olanlar, Türkiye’nin 90’ların karanlığına geri döndüğünü gösteriyor, her alanda olduğu gibi, nasıl ekonomide görüyorsak 90’lara dönüşü yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla, bu konularda da maalesef 90’ların karanlığına ülkenin geri döndüğünü görüyoruz. Burada tabii devletin hukuk uygulaması çok önemlidir” dedi.
Babacan, Cumhurbaşkanı ve MHP’ye yönelik, “Bugün iktidarın küçük ortağı isim isim hedef gösteriyor, gösterdiği hedefler bir süre sonra bakıyorsunuz alenen şiddet görüyor. Hukuk devletinde böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Siyasi partilerin üst düzey yöneticileri sokak ortasında şiddet görebiliyor ve iktidarın büyük ortağı da bu konuda tamamen sessiz. Tek bir açıklamasını duydunuz mu? Bu kadar gazeteci şiddet gördü sokakta, bu kadar siyasetçi şiddet gördü. Ve küçük ortağın işaret ettiği insanların bu şiddeti gördüğünü dünya âlem bilmiyor mu? Peki, büyük ortak, Sayın Erdoğan niye sessiz? Bu kadar önemli bir hadisede niye susuyor? Bütün bunlar ülkenin düştüğü bu acı tabloyu bize gösteriyor” eleştirilerde bulundu.
Babacan, “En önemli sorunlar işsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk olarak sıralanıyor. 11 yıl ekonomiyi yönettim. Ekonomi yönetiminin temelinde hukuk vardır. En acil ve en hızlı şekilde ele alınması gereken konular bunlar. Türkiye’de hukuksuzluğun, adaletsizliğin hangi boyutlara geldiğini görüyoruz. Çeteler ve mafya arasında parsel parsel bölünmüş bir rant alanı var. Bu ithamlar 90’ları aratır hale geldi. Vatandaşlar olan bitene üzülme faslından kızgınlık faslına geçmiş” dedi.
Babacan, ittifaklar ve Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Millet İttifakı partileriyle konuşmadıklarını, seçimlere yakın zamanda konuların gündeme geleceğini vurguladı.
DEVA Partisi’nin etkinliğinde oldukça fazla gençlerin olduğunu gözlemledik ve çoğu ilk defa siyasetle buluşuyor.
DEVA Partisi, 81 il ve 600’den fazla ilçede örgütlenmiş durumda ve seçimlere girmeye hak kazanan parti konumuna 14 ay gibi kısa sürede gelmesini bildi, hem de internet üzerinden diyebiliriz.
Kısa sürede kurulan DEVA Partisi’nde de iletişim konusunda aksaklılar oluyor ama sonucu etkileyecek hatalar fazla değil ama teşkilatların gözü liderlerinin elde edeceği başarıda.
Ali Babacan’ın yaptığı muhalefeti yereldeki temsilcilerinde görmek pek mümkün değil, başarı diğer siyasi partilerde olduğu gibi lidere endeksli… DEVA Partisi’nde de durum şimdilik böyle.