Bursa İçin Birlik’ten iktidar vebelediyelere: Bursa’nın beklediği gayret bu değil!
Bursa İçin Birlik: Bursa’yı kaderine terk ettiniz!
Bursa’da Memleket Partisi, Demokratik Sol Partisi, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Liberal Demokrat Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İl başkanları tüzel kişiliklerini bir kenara bırakıp bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin Birlik” üyesi il başkanları, kent genelinde yapmış oldukları çalışmalar sonrası yazılı açıklama yaptı.
İl başkanları, amaçlarının Cumhur ya da Millet İttifakı’na bir seçenek olmadıklarını belirterek, “3 milyon 200 bine dayanan nüfusu ile Türkiye’nin ekonomik olarak 4’cü gücü olan Bursa’nın kazanılmış haklarını son nefesimize kadar korumak ve kollamak olduğunu ifade ettikleri açıklamada; “Hükümet ve Belediyeler kendi sahalarında top koşturmanın dışında bir çalışma yapmıyor, Bursa’nın beklediği gayret bu değil!” çıkışı ile bir gerçeğinde altını çizdi.
Bursa İçin Birlik; “Son 15 gündür Hükümet kaynaklı açıklamaları, belediyelerin çalışmalarını itinayla izliyoruz. Gördüğümüz noktada; Hükümet’in Bursa kazanımlarını göz ardı ettiğini, belediyelerin ise rutin hizmetlere bile ödenek bulmakta zorlandıklarını gördük. Hükümet ve Belediyeler; 2022 yılı bütçesinin 3,5 aylık bir süre sonrasında ortalama yüzde 72,6 oranında bir artış yapmış iken Bursalılar üvey evlat mıdır ki; kendi sahanızda top sektiriyorsunuz!
Bu mihvalle Hükümet ve belediyelere sorularımız var;
1-Balabanbey Kalesi imara açıldı diye bir haber okuduk. Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı civarındaki binaları yıkmıştınız, bu örnekten hareketle burayı da ilerde imara açacak mısınız?
2-Yenişehir Marmaracık’ta Yapı Kayıt Belgeleri olan binalar Büyükşehir’in baskıları ile yıktırılmış, yine Bursa’da 6 ilçede benzer yıkımlar var. Birçoğu 2017 model olan binalar İmar Barışı adı altında mülk sahipleri kefenliklerini bile vererek yapmış oldukları ödemelere rağmen binaların yıkımlarını vicdanınız kabul ediyor mu?
3-Tarım alanlarında yaşanan üretim dramı için TARIM A.Ş. devreye girerek; öz Bursalı çiftçi ile sözleşmeli tarım için imzalar atarak Bursa’yı tekrar üreten topraklar yapmayı düşünüyormusunuz?
4-Sıcaksu’yu TOKİ’ye vermiştiniz. Sıcaksu’yun yer aldığı Gaziakdemir-Sırameşeler-Alemdar’da bir Kentsel Dönüşüm varlığından bahsediliyor. Bu mihvalde yapacağınız dönüşüm sonraki yıllarda Çarşamba-Altıparmak hattına uzanacak mı?
5-Ulaşım noktasında sınıfta kalan Bursa’da dikey ve yatay yeni yolları açmak gibi bir hedefiniz var mı? Yoksa mevcutlarla mı ilerleyeceksiniz?
6-Bir süredir Yunuseli Havaalanı noktasında sessizliğinizi korusanız da alttan bazı hazırlıkların içinde olduğunuzu duyuyoruz. Bir açıklamanız var mı?
7-Yenişehir Havaalanı hakkında bir ileri bir geri adım atıyorsunuz. Yenişehir Havaalanıyla ilgili ova tarımını da kurtarması, en azından “Tarım” Havaalanı olması için hazırlıklarınız var mı?
8-Bursa’nın susuz kalmaması için Çatalca Barajı çalışmalarınız vardı, ne aşamada? “