Anadolu16.com

Bursa Platformu: Bursa’yı ve Bursalıları kaderine terk ettiniz!

Bursa Platformu: Bursa’yı ve Bursalıları kaderine terk ettiniz!
30.03.2022
A+
A-

Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri üzerinden 3 yıl geçti. Bursa İçin İş Birliği Platformunu oluşturan Memleket Partisi, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Doğru Parti, Anadolu Birliği Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Cihan Partisi ve Liberal Demokrat Parti İl Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın atanarak 42 ayını, seçilerek 36 ayını değerlendirdi.

Bursa İçin İş Birliği Platformu yayınladığı ortak deklarasyonda Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın vaatlerinden uzaklaştığını dile getirdi.

Bursa Platformunun ortak deklarasyonu şöyle:

“10 partinin İl Başkanlıkları olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş’ın görevdeyken geçirdiği 42 ayı değerlendirdik. Sayın Alinur Aktaş’a görevde geçirdiği 42’ci ayda 42 kez maşallah diyoruz! Sayın Aktaş’ın 2019 yılı vaatlerine kısaca değinelim. Eskişehir, Ankara, Konya, Sivas, Türkiye’nin 4 bir tarafıyla hızlı trenler marifetiyle buluşmasına rağmen sayın Aktaş’ın o günkü ifadesiyle 1 yılda gelmesi beklenen YHT ne yazık ki; pembe bir hayal oldu. YHT gitti onun yerine Yük Treni geldi ama onuda en iyi şartlarda 6,5 yıl daha bekleyeceğiz! Sayın Aktaş; “Emek’te biten hattı, şehir hastanesi ile buluşturacak olan 5.5 kilometre 4 istasyon bu dönemde devreye girmiş olacak.” demişti ama gelinen noktada hastane 2 yıldır hasta kabul etmesine, hastane maliyetinin 2,5 katı bir bedeli gözden çıkarmamıza rağmen müteahhide yer teslimi dışında bir milimetre ilerleme kaydedemedik! Görükle’de ikamet eden büyük çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 90 bin kişilik mahalle içinde sayın Aktaş; “Görükle Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın Bursa’mızın her noktasına ulaşabilmesi adına 1 yıl içinde 3 kilometre 2 istasyonlu hattı, devreye koymuş olacağız.” Söylemi de geldiğimiz bu süreçte havada kaldı.

“Trafik yükü daha da arttı!”

Sayın Aktaş’ın o günkü söylemlerinden biri de; “Yıllardır Yıldırım ve Osmangazi Metrosu diyoruz. Gece gündüz demedik, Bursa’nın özellikle Yıldırım ve Osmangazi’nin tarihi bölgelerimizin kurtarıcı olacak, gerçek hüviyetine getirecek olan 28.2 kilometrelik hattımız Gürsu’dan başlayıp, tamamı yer altı olan 23 istasyonu Değirmenönü, Otosansit, Esenevler, Mesken, Yeşilyayla, Heykel, Ulucami, Hanlar Bölgesi, Kültürpark ve devamında Acemler’den güneybatıya Demirci, Çalı, yeni gelişim bölgesine gidecek olan yeni hattımız olacak. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten teşekkür ediyoruz. Toplantılarda defalarca ifade ettik. Ziyaretleri sonrasında özellikle ifade ettim. Metro hattı olmazsa olmaz. Tarih adalarını ayağa kaldıracak önemli çalışma.” diye Bursalıları heyecanlandıran seçildikten 6 ay sonra rafa kaldırdığı tarihin derinliklerine gömdüğü gerçeklikten uzakta birde böylesine bir açıklama vardı! Yıllardır bitmeyen T2 Hattı ise Bursa’nın ciğerine saplanan ayrı hançer! Berlin Duvarı’nın açtığı yaraları şimdi İstanbul Caddesi’nin iki yakasındaki esnaf kardeşlerimiz yaşıyor. Üstelik şimdi de asırlardır o mevkide emeklerini sofralarına ekmek yapan esnafların toplu bir şekilde taşınacakları da tavan yapmışken Acemler’i 1 yılda trafik yükünü azaltacaklarını söylediler. 42 ayda bırakın trafik yükünü yıl sonu açacakları Ali Osman Sönmez Sağlık Kampüsü ile birlikte kördüğüm haline getirdiler. Hastane binası açıldıktan sonra o kavşaktaki şenliği birde siz düşünün! Sayın Aktaş’ın önemli projelerinden biride şehri çevreleyecek yaya-bisikletlerin geçecekleri tercihli kaldırımdı. 36 ayda biz böyle tarzda bir çalışmasını göremedik.

“Bursa’da adınızı tarih yazsın diyorsanız boş yatırım yapmayın!”

Tarihe nefes aldıracağız diye çıktıkları yolda sayın Aktaş; “1/100 binlik planın bu işin anayasası. Metro devreye girdiğinde hem Ulucami’yi, hem hanlar, hem de hisarı gerçek manada değerine ulaştıracağız. Turizmdeki en büyük kozlarımızdan biri olacak.” demişti. 36 ayda geldiği nokta Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı önünü yıkmasına rağmen, Boyner Mağazası boşaldığı halde bir türlü becerip de yıkmaması dışında Bursa’da gözle görülen bir hizmetin olmaması! Hamitler çöplüğünü “Botanik Park” yapmak hedefinden de sayın Aktaş’ın uzaklaştığını görüyoruz. Demirtaş’taki “Çim Kayağı Merkezi” de park yapılacaktı 36 ayda sayın Aktaş’ın unuttuğu projelerden biri oldu! 2004’den beri aynı yönetim anlayışının devam ettiği şehrimizde sayın Aktaş; “Termal, inanç, tarım, sanayi, kongre turizmine alanlar var. Ekonomik zenginlik paylaşılacak. 1,9 geceleme ortalamamızı 4’lere taşımamız lazım. Osmanlı şehriyiz, farklı medeniyetlerin hala izlerini taşıyan şehiriz. Yeme kültürü, sosyal kültürel yapı, tarihsel özelliklerin tamamı turizm çatısı altında bütün dünya ile buluşturmanın derdindeyiz.” demişti. Ama gelinen noktada şehre bir tane bile turizm yatırımı kazandırılamadı. Sıcaksu’da ver vere TOKİ’ye verdik!

“Algıyı çok iyi yönetiyorlar!”

Biz muhalefet olarak “Hükümet ve Belediyeleri” sürekli eleştiriyoruz. Vatandaşlarımız sürekli eleştirilerimize “peki bunların yaptığı hiç mi iyi bir şey yok!” diye soru soruyor. Evet iktidarın yıllardır yaptığı çok güzel bir yöntem var, algıyı çok iyi yönetiyorlar! Sayın Aktaş kılpayı da olsa seçilmenin verdiği o gazla Doğanbey Konutları ne pahasına olursa olsun yıkacağını ifade etmişti. Bursa’nın görüntü kirliliğine neden olan o metruk binaları yıkacağını ifade etmişti, o binalardan Çelik Palas ve Tower Plaza dışında hangi bina yıkıldı. 2 aydır her ortamda söylüyoruz. Şehri katleden 20 den fazla bina kamulaştırılarak derhal yıkılmalı. Doğanbey Konutları ise yapılan çevre düzenlemesi sonunda bir miktar iyileşme olsa da bugün sorunların yumağı durumunda. Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı civarında yapacağınız yeni düzenlemede o bölgedeki sonradan eklenen tüm yapıları kamulaştırarak tarihe gerçekten nefes aldırabilirsiniz. Başka bir yöntem izlerseniz yerinizde sayarsınız. Bursa’da göller ve dereler zehir saçıyor. Belediye olarak denetim mekanizmanızı daha fazla artırmalısınız. Gökdere’de yeni bir Millet Bahçesi yapılıyor, yapılacak. Yüksek İhtisas’tan Sıcaksu’da kapsayacak bir biçimde Ankara Asfaltı ve İzmir Yolu’nu Bakanlık desteği ile yer altına alarak, bu yollara cephe 300 dönüm civarındaki alanı da parka çevirerek dediğimiz aksta 980 dönümlük bir alanı şehrin oksijen deposuna çevirirsiniz. Bu adımınız Yeşil Bursa hedefine sizi dahada yakınlaştır. Böylece Emirsultan-Yeşil Türbe- Irgandı Köprülü Çarşı- Gökdere Parkı- Büyükşehir Parkı-AMKK Merkezi-Kültür Parkı birleştirmişte olacaksınız.

“Bursa nefes alsın!”

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi-Yüksek İhtisas olmak üzere Yıldırım’ın siteler bölgesinde bir sağlık alanı oluştu. Yıldırım’a bağlı Mimar Sinan Metro İstasyonuna cephe 120 dönüm içinde kamu binalarının da olduğu terk edilmiş bir arazi var. Burayı acil kamulaştırma yöntemiyle şehre yeni bir Tıp Fakültesi yapmanız mümkün. Şehir Hastanesi ve mevcut Uludağ Tıp Fakültesi ilimizin batı yakasında. Vatandaşlarımızın kesintisiz sağlık hizmetini yollarda tüketmemesi için şehrin doğu yakasında büyük bir sağlık hizmeti yatırımı şart! Yıldırım-Kestel-Gürsu’daki 1 milyon vatandaşımıza en yakın noktadaki bu sağlık yatırımı belkide o bölgedeki Kentsel Dönüşü de tetikleyecektir. O bölgede başlayacak bir Kentsel Dönüşüm’le yeni sokaklar ve caddeler açılacak Bursa nefes alacaktır. Biz 10 parti olarak Bursa’nın çıtasının yükselmesini kamu yatırımlarından daha fazla yatırım almasını istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.