CHP Bursa’dan Atatürk Spor Salonu açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yenisi yapılacağı iddiasıyla yıkılan 3 bin 500 kişilik Atatürk Spor Salonu’nun yerine okul salonu niteliğinde salon yapılmasına tepki gösterirken, bin kişilik kapasite öngörülerek hazırlanan mimari şartnamenin düzeltilerek yarışmanın yenilenmesini talep etti.
BURSA (İGFA) – Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ve il yöneticileriyle birlikte proje alanını ziyaret eden CHP İl Başkanı İsmet Karaca, hayallerle gerçeklerin örtüşmediğini dile getirirken, “Hayalimiz Bursa’ya yakışan Atatürk Spor Salonu, gerçeğimiz okul spor salonu… Hayalimiz örneğin Eskişehir’i ülkemizin yıldızı haline dönüştüren sosyal demokrat vizyon, gerçeğimiz maalesef Alinur Aktaş” dedi
Bursa’nın nüfusunun 300 bin olduğu dönemlerde, 1972’de Atatürk Spor Salonu’nun 3 bin 500 kişilik kapasitesiyle yapıldığını duyururken, “Konserler, başta voleybol, basketbol, boks, serbest ve grekoromen güreş, salon futbolu, hentbol olmak üzere çeşitli dallarda spor müsabakaları, siyasi parti ve Bursaspor kongreleri ile Bursalıların hafızasında yer etmiş bir mekan idi. Bursa’nın şehir merkezine yakın tam 41 mahallesinden, gerek Atatürk Stadı’na ve gerekse Atatürk Spor Salonu’na herhangi bir toplu ulaşım vasıtası ya da özel araç kullanmadan gelinebiliyordu” diye konuştu.
Atatürk Stadı’nın ardından da Atatürk Spor Salonu ve yüzme havuzunun yıkıldığını vurgulayan İsmet Karaca, “Bursa’ya Millet Bahçesi yapmak için en iyi yer olarak Atatürk Stadı’nın yerini bulmuşlardı, gözlerine küçük gelince de pekâlâ deprem güçlendirmesi yapılarak kullanılmaya devam edilebilecek Atatürk Spor Salonu’nu yıkıp Millet Bahçesini genişletmeyi düşündüler. Halbuki Bursa’da millet bahçesine ihtiyaç yoktu çünkü orada zaten Bursa’nın 1963’te yapılmış, 400 dönümlük Kültürpark vardı. Atatürk Spor Salonu’nu yıkarken, tepkiler üzerine buraya yenisini yapacağız, adını da Atatürk koyacağız demek zorunda kaldı. Fakat buraya 1.000 kişilik spor salonu yapacaksan, hiç zahmet etme, Alinur Aktaş Spor Salonu olsun buranın adı. Atatürk’ün adını böyle komik bir durumda anmayın bile. 1970’lerdeki Bursa vizyonu 3.500 kişilik spor salonunu öngörür ve hayata geçirirken, bugünün vizyonu, 1.000 seyirci kapasiteli okul spor salonu ile yetinmek ancak AK Parti döneminde olur. Nüfusu yaklaşık 1 milyon olan Osmangazi ilçemizin tek spor salonu burası, ikincisi yok. 3.500 kişilik salonu yıkarak yerine de 1.000 kişilik salon yaparak nereye varacaksınız? Buna itiraz eden Bursalıları da, bu tesis bölgesel spor salonu, Bursa’da çok sayıda bölgesel spor salonu yapılacak diye ikna etmeye çalışıyorlar.Atatürk’ün adını vereceğini ilan ettiği bu projeye hiç başlanmamalı, şartnamesi ve yarışması yenilenerek, gerçekten de Atatürk’ün adına yakışacak bir proje elde edilmelidir” diye konuştu.