Sivil toplum faaliyetleri dijitalleşiyor
Sivil toplum faaliyetlerini dijitalleştirerek fiziksel sınırları ortadan kaldırmayı hedefleyen e-Gönüllü girişimi, fonbulucu.com’da başlattığı kampanyayla projesine finansal destek çağrısında bulunuyor. Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve sermayeyi tabana yaymak vizyonuyla yola çıkan fonbulucu.com’un ödül-bağış temelli kitle fonlama platformu fonbulucuREWARD kapsamında 7 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek olan kampanya, ülkemizdeki sivil toplum bilinci ile sürdürülebilir fırsat eşitliğinin derinleştirilmesini de amaçlıyor.
Ödül ve Bağış Temelli kitle fonlama modeliyle fikir, proje ve buluş sahiplerini, girişimlere finansal destek sağlayanlarla bir araya getiren fonbulucu.com, sivil toplum faaliyetlerini dijitalleştirmek üzere harekete geçen e-Gönüllü girişimine destek veriyor. Sunduğu dijital gönüllü yönetim sistemi ve teknoloji işbirlikleri ile sivil toplum faaliyetlerinin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlamayı hedefleyen e-Gönüllü, fonbulucuREWARD kapsamında başlattığı kampanyayla girişimini fonlamaya sunarak destek çağrısında bulunuyor. fonbulucu.com Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız, STK’lar ile gönüllüleri dijital platformda bir araya getiren e-Gönüllü’nün son derece değerli bir sosyal girişim olduğunu belirterek 7 Şubat’a kadar devam edecek olan bu özgün projeye büyük bir inanç ve memnuniyetle destek verdiklerini söylüyor.
Maddi yetersizliklerin oluşturduğu farkındalık e-Gönüllü’nün ilhamı oldu
Büşra Şahin’in üniversite yıllarındaki gönüllülük faaliyetleri sırasında fikri temellerini attığı e-Gönüllü girişimi, Şahin’in Bandırma’da toplamda 750 kişilik bir gruba verdiği “Yazılımın Temelleri” eğitimini maddi olanaksızlıklar ve zaman yetersizliği nedeniyle Türkiye’nin farklı bölgelerine ulaştıramaması sonucu yazdığı “Coğrafyanız Kaderiniz Değildir” başlıklı makale ile gelişiyor. Medium’ da yayımlanan makalesiyle pek çok değerli yorum alan Büşra Şahin, 2020’de EntreCom girişimcilik programı desteğiyle birlikte e-Gönüllü sistemini aktif olarak hayata geçiriyor. Volunteer as a Service sistemi ile kurulan e-Gönüllü, şu an bünyesinde bulunan STK’lara sağladığı e-Gönüllü havuzu ve gönüllü yönetim sistemi alt yapısı ile sivil toplum faaliyetlerini dijitalleştirerek sürdürülebilir fırsat eşitliği adına önemli adımlar atıyor.
STK’lar ile gönüllüler arasındaki dijital iletişim ağı gelişiyor
Hâlihazırda Çelikel Eğitim Vakfı, Açık Açık Derneği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği, Simbiyoz Aktivite, Hayalime Ortak Ol Derneği, Gönüllü Hizmetleri Derneği, Anne Meclisi Derneği, İyilik Tohumum, Mülteciler Derneği ve Kalben Derneği ile işbirliği halinde olan e-Gönüllü, offline yapılan tüm sivil toplum faaliyetlerini online’a taşıyor. Admin panelleriyle STK’lara gönüllü listesini görebilmesini, çağrı çıkabilmesini, eğitim atayabilmesini sağlayan gönüllü yönetim hizmeti sunan girişim; gönüllülere de STK’ların takip edilmesini ve iletişime geçilmesini kolaylaştıran aynı dijital hizmeti veriyor. e-Gönüllü girişimi, aynı zamanda, işbirliği içinde olduğu teknoloji şirketleri ile STK’ları ile bir araya getirerek teknoloji faaliyetlerinden minimum fiyatla yararlanılmasına destek oluyor.