TÜBİTAK Bilim Ekspresi Projesi, Hatay’da çocukların ilgi odağı oldu
TÜBİTAK 4007 Özel Çağrısı kapsamında destek alan Bilim Ekspresi Projesi, oluşturulan 26 farklı atölye çalışması ile Hatay’da depremden etkilenen çocuklara destek oldu.
TÜBİTAK ve farklı kuruluşlarca destek verilen ‘Bilim Ekspresi Projesi’ ekibi; afetlerin neden olduğu ihtiyaçları, bilimin öncülüğünde aşmanın faydalı olacağını düşünüyor.
Bilim Ekspresi Projesi çalışması 5-6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde Hatay’ın farklı bölgelerinde gerçekleştirildi. Hedef kitlesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri olarak belirlenen proje kapsamında, psikososyal destek konusunda deneyimli atölye liderleri, uzman oldukları alanlarda 26 farklı atölye uyguladı.
Projenin, depremzede çocukların deprem sonrası mağduriyetlerin ve gerilemelerin önüne geçmek ve bireylerin yaşadıkları sosyal, ruhsal ve duygusal problemleri aşmalarına yardımcı olmak amacıyla uygulandı.
Proje ile fen içeriği, bilimin doğası ve bilim-teknoloji-toplum arasındaki ilişkinin, bilimsel okuryazarlığın temelini oluşturduğu ve fen eğitiminin öneminin yadsınamaz bir gerçek olduğu vurgusu yapıldı.
Hatay’da Arsuz Expo alanı, Arsuz Çetillik ve Defne Dursunlu Çadırkent alanlarında gerçekleştirilen Bilim Ekspresi Projesi kapsamında; Mini Ekoloji Bahçem, Origamiyle Doğa, Su Roketi, Higrometre, Uçmadan Önce Düşmelisin, Kağıt Hikayeler, Hangi Takımda, Evreni Anlat, Pet Şişeden Balık, Kimin Fosili, Ak Kuyruklu Geyikler, Bir Metre Kare, Magnus Etkisi, Akıllı Sera, Çılgın Sıvı Dünyası, Çalışkan Zihinler, Gökyüzü Gözlemi, Motşüben Şapka, İstasyon, Gecemi Aydınlatıyorum, 48 Dakikada Mavi Bilye etrafında Dolanabilir miyim? Su Roketi gibi birçok atölye çalışması gerçekleştirildi.
TÜBİTAK 4007 Özel Çağrısı kapsamında destek alan Bilim Ekspresi Projesi’ne ayrıca, Arsuz Belediyesi, Stellar Lab, Celestron Teleskop Firması ile Atölye Vizyon kuruluşları da destek veriyor.